Квіткова магія: 7 кімнатних рослин, які приносять в дім щастя та любов

Квіткова магія: 7 кімнатних рослин, які приносять в дім щастя та любов
Як рослини в горщиках здатні впливати на життя людей

Яка кімнатна рослина підходить вам, як вона може вплинути на ваше життя та чим вона корисна окрім магічних властивостей, розповідають Vesti.ua.

Ми заводимо кімнатні рослини для того, щоб зробити інтер'єр свого житла затишним. Деякі підбирають собі квіти в горщиках за законами фен-шую. Але завжди варто подумати про те, що кожна рослина має власну енергію та магічні властивості. Тому перед тим, як принести в будинок нову рослину, необхідно уважно прочитати, що вона з себе представляє й як впливає на людину. Vesti.ua розповідають про те, які рослини принесуть у ваш будинок любов та удачу.

Китайська троянда або Гібіскус

Невисокий кущ, який постійно тішить красивими великими квітами, називається Гібіскус або Китайська троянда. Ця невибаглива у догляді рослина відома в народі тим, що зміцнює сімейні стосунки та допомагає уникати сварок.

Причому його слава у справі нормалізації внутрішньосімейних відносин має міжнародне значення. Наприклад в Індії квіти Гібіскуса вплітають у вінки наречених, а також ставлять букет із цих квітів у спальні з метою збереження подружнього кохання. У Малайзії червона квітка Гібіскуса взагалі вважається символом країни.

Правда в деяких культурах Гібіскус називають "квіткою смерті", але не тому, що рослина здатна вбити або притягнути смерть. Якоюсь мірою вона служить індикатором неприємностей, кажуть, якщо гібіскус зацвів у неналежний час, чекай, що хтось у сім'ї захворіє.

Спатіфілум

Трохи схожу на каллу квітку Спатифілум у народі називають "жіноче щастя". Багато хто переконаний, що ця рослина дарує своїм господаркам гармонію та любов. Її присутність в домі може допомогти щасливому заміжжю, а подружжю подарувати щастя та стабільність у стосунках.

Крім того, що Спатифіллум несе щастя в будинок, він добре фільтрує повітря в приміщенні та здатний поглинати спори цвілі, що переносяться повітрям. Тому таку рослину рекомендують ставити у спальні поруч із ліжком.

Що ще важливо – ця рослина невибаглива. Головне правильно її поливати.

Драцена

Драцену або "драконове дерево" називають також "квіткою антихолостяка". Її потрібно заводити тим чоловікам, хто збирається змінити свій "самотній" статус.

Про драцену є легенда, яка розповідає про те, що якийсь ацтекський воїн закохався, але батько дівчини сказав, що відпустить доньку лише в тому разі, якщо засохла драцена відродиться та випустить листочки за 5 днів. Дивна умова, якщо мова про власну доньку. Парубок не був дурнем та одразу взявся активно рослину поливати, вона й віддячила йому молодою зеленню, а воїн одружився.

До речі, драцена здатна ефективно видаляти з повітря замкнених приміщень такі шкідливі речовини, як бензол, трихлоретилен та формальдегід.

Кислиця або Оксаліс

Ще одним символом сімейного щастя вважається невибаглива кімнатна рослина Оксаліс або, як його називають у народі "кислиця". Своєю другою назвою квітка завдячує кислому присмаку, який присутній через високий вміст аскорбінової та щавлевої кислоти в листі та стеблах.

Кислиця тішить красивим геометрічним листям, яке має дивовижну властивість розпускатися з ранку та закриватися на ніч.

У народі вважається, що Оксаліс приносить успіх і здатний допомогти знайти господареві справжнє кохання, особливо якщо рослину подарує хтось із близьких.

Антуріум

Красень Антуріум називають "чоловічим щастям" і справа не тільки в його такій здоровій, красивій та ще й фаллічній зовнішній формі. У народі кажуть, що така рослина дарує чоловікам особливу силу, а також приносить господареві дому удачу.

Антуріум – справжній чоловічий талісман. І, як кожен чоловік, він досить примхливий у догляді. Його не можна так просто залишити та поїхати на вихідні. Він вимагає постійної турботи, починаючи з того, що його листя слід регулярно протирати від пилу. Зате й цвісти він на знак подяки буде постійно.

Антуріум також корисний тим, що очищає повітря, поглинаючи шкідливі пари ксилолу та аміаку.

Хлорофітум

Хлорофітум – це дуже легка та повітряна ампельна квітка, здатна прикрасити своїм пишним листям будь-який інтер'єр.

Ця рослина – великий трудівник, вона очищає та знезаражує повітря в приміщенні та навіть успішно бореться з тютюновим димом.

Але це ще не все, рослина в народі називають "сімейне щастя" або "бризки шампанського", що теж натякає на щастя, добробут і гарний настрій, який, мабуть, має забезпечити всім навколо ця рослинка.

Особливо магічним вважається хлорофітум, який випустив велику кількість повітряних стрілок. Він допоможе подолати всі проблеми, знімить депресію та прибере негатив у хаті.

Водночас рослина максимально невибаглива.

Фіалка

Звичну всім Фіалку чи Сенполію називають квіткою миру та спокою. Вважається, що цю рослину слід завести на підвіконні у складні періоди життя: вона допоможе вийти із проблем. Рослина допомагає вирішити конфлікти в сім'ї та притягнути успіх. Кажуть, навіть на самопочуття фіалка здатна впливати позитивно.

Магічні властивості рослини залежать і від кольору: фіолетові квітки поглинають негативну енергію, білі впливають на атмосферу в сім'ї, блакитні стимулюють творчий потенціал, а рожеві навіть здатні допомогти схуднути господарці.
Водночас фіалка досить шкідлива з погляду впливу на повітря в будинку: ночами рослина виділяє вуглекислий газ, так що у великих кількостях заводити її не варто. Але якщо вона вам дуже вже до душі, ставте її по сусідству з Хлорофітумом, який буде випари фіалки нейтралізовувати.

Читайте також: Рятуємо сад на підвіконні. Як і чим захистити квіти в горщиках від морозу

Поділитися сюжетом

Останні новини

Нарахування субсидій за новими правилами: які дані не врахують

МОУ відреагувало на моторошний скандал з ґвалтівниками неповнолітньої та Обухівським ТЦК

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Сімейна пара встигла зібрати важливу інформацію у п'яти українських містах: їм загрожує довічне ув’язнення

Україна прокоментувала підсумкову декларацію саміту БРІКС - є підстава для обережної радості

Розлючений чоловік подає до суду на сусідів через занадто гучного півня: птах заважає жити

Як виростити чайний гриб в домашніх умовах: фахівці назвали найпростіший спосіб

Новий підхід до навчання: старшокласникам готують реформу

У столиці Туреччини стався теракт

Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України

Як швидко приготувати млинці: простий покроковий рецепт

Мобілізованих краще готуватимуть: важливий наказ

На саміті БРІКС за участі генсека ООН засудили санкції Заходу

"Виникає занепокоєння": українців чекають не тільки проблеми зі світлом взимку, деталі

МАГАТЕ створює "живий щит" для захисту українських енергетичних об’єктів взимку – експерт