Легкий осінній десерт: яблука, творог та аромат апельсину
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна приготувати дуже смачний пиріг із яблуками та сиром.
Насичений смак та мінімальні калорії зроблять пиріг чудовим вибором для осіннього настрою.
Інгредієнти:
- Сир - 400 г
- Яйця - 2 шт
- Сок и цедра 1 апельсина
- Цукор або підсолоджувач - 50-70 г
- Дрібка солі
- Борошно (краще цільнозернове) - 250 г
- Вершкове масло - 125 г
- Цукор або підсолоджувач - 120-150 г
- Розпушувач - 15 г
- Яблука - 1 кг
- Кориця – 1 ст. л. (за бажанням)
Приготування:
Борошно перетріть із цукром і натертим маслом до стану крихти. Для сирного шару змішайте усі інгредієнти блендером до однорідності.
Яблука очистіть від серцевини і натріть на тертці. Викладіть шарами: тісто, яблука, сир, знову тісто, яблука, сир та верхній шар тіста.
Випікати при 180 °C. Час залежить від форми - для діаметра 20 см потрібно близько 1,5 години.
Можна використовувати рикотту замість сиру для ніжнішої текстури. Також додайте 100г олії у сирну масу для більшої соковитості, за бажання. Ви можете замінити апельсин на лимон чи додати ваніль для аромату.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.