Легко, бюджетно та дуже смачно: рецепт овочевих котлеток із кабачком

Легко, бюджетно та дуже смачно: рецепт овочевих котлеток із кабачком

Українська кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина поділилася рецептом легких і неймовірно смачних літніх овочевих котлет.

"Раджу готувати всім!!! Смачно - космос! Особливо з соусом або зі сметанкою! Дієтично, бюджетно, легко!", – радить блогерка.

Щоб приготувати овочеві котлети, нам знадобляться:

  • кабачки - 2 шт.
  • картопля - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • часник - 2-3 зуб.
  • петрушка - пів пучка
  • яйця - 2 шт.
  • борошно пшеничне - 3-4 ст.л.
  • борошно кукурудзяне - 3-4 ст.л.
  • сіль - за смаком

Кабачок натираємо на крупній тертці, солимо та лишаємо на 10-15 хвилин, щоб він випустив воду.

Тим часом картоплю натираємо на дрібній тертці та руками витискаємо з неї зайву рідину. Моркву натираємо дрібно.

З кабачків витискаємо зайву рідину та змішуємо їх із картоплею та морквою. Додаємо тертий часник, дрібно нарізану петрушку, яйця та борошно.

"Додайте спочатку по 3 ложки борошна. Перемішайте. Якщо маса буде рідкуватою, то додайте ще по ложці", – пояснила Тетяна Юшина.

Формуємо круглі котлети, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, або на силіконовий килимок, змащений олією. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин (в режимі конвекції).

Подаємо овочеві котлетки або просто зі сметаною, або готуємо соус: до сметани чи йогурту додаємо сіль, часник і кріп за смаком.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу