Ленивые роллы с крабовыми палочками: готовим дома за считанные минуты

Ленивые роллы с крабовыми палочками: готовим дома за считанные минуты

Авторка кулинарного блога и фудблогер Валерия Велигура рассказала, как можно сделать без проблем домашние суши.

Простой в приготовлении, этот рецепт станет находкой для любителей японской кухни!

Ингредиенты (на 16 штук):

– 100 г риса для суши
– 110 мл воды
– Для заправки: 15 мл яблочного/рисового уксуса, 1 ч.л. сахара, 1/2 ч.л. соли
– 3 листа нори
– 1 небольшой огурец
– 150 г крабовых палочек «Снежный краб»
– 60 г крем-сыра
– 1 ст.л. майонеза
– 1 ч.л. острого соуса (по желанию)
– 20 г кунжута для подачи

Рис нужно промыть несколько раз до прозрачности воды, затем залить чистой водой и довести до кипения. Убавить огонь до минимума и варить под крышкой 15 минут, не поднимая ее. Затем выключить огонь и оставить рис на 15 минут под закрытой крышкой, подложив полотенце, чтобы впитать лишнюю влагу.

Пока рис стоит, можно приготовить заправку. Смешайте уксус, сахар и соль, а потом добавьте эту смесь в готовый рис, тщательно перемешав.

Теперь нарежьте листы нори на небольшие кусочки, огурец – тонкими полосками, а крабовые палочки разделите на волокна. Все ингредиенты, включая крем-сыр, майонез и острый соус, добавьте в рис и снова перемешайте, чтобы масса стала однородной.

Из получившейся смеси сформируйте небольшие шарики, обваляйте их в кунжуте.

Поділитися сюжетом

Останні новини

У Києві уламок російського дрона залетів у вікно

Що таке Самайн: коли відзначають свято, основні обряди та традиції

Осінній цінник на продукти зростає: овочі, яйця та курятина стануть дорожчими

Нацбанк планує змінити деякі купюри: українців попередили, що буде з 1 листопада

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Як підтримати імунітет восени: п'ять здорових звичок від фахівців

Штори в офіс Кличка, "золоті" квитанції та шредери: що закуповує Київ на тлі війни

Подорожчання бензину: експерти розкрили, чого чекати

Рецепт ідеального львівського сирника від зірки "Мастер Шеф": дуже смачний і ніжний

Це не мода – це помилка: медик пояснив, чому чоловіки лисіють

Заморозки до -5: синоптики дали прогноз погоди на вихідні

Школи відмовляються від уроків патріотичного виховання: що будуть робити

Доктор Комаровський пояснив, як боротися з алергією на холод: прості, але робочі методи

Гелловін-2024: що це за свято, чому багато хто пов'язує його з бісами та головні традиції