Лінивий паштет із печінки: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт
Рецептом лінивого печінкового паштету поділилася шеф-кухар Валентина Кущ – потрібно просто запекти усе разом, а потім перебити блендером до однорідності.
"Цей паштет їсть навіть мій чоловік, який взагалі не любить печінку. Вважаю це показником", – відзначила шеф-кухар.
Щоб приготувати смачний печінковий паштет, нам знадобиться:
- печінка куряча - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- масло вершкове - 50 г
- вершки - 100 г
- сливи - 4-5 шт. (можна замінити на яблуко чи якісь інші солодкі фрукти, яблук буде достатньо 1-2)
- часник - 2-3 зуб.
- сіль і перець - за смаком
- чебрець - за бажанням
- коньяк чи херес - 50 г (можна і без нього)
Шеф-кухар також відзначила, що за бажанням можна додавати в паштет більше вершкового масла чи вершків, тоді буде хоч і калорійніше, але ще смачніше.
Печінку промиваємо. За необхідності зачищаємо, але це не завжди потрібно.
Промиту печінку складаємо в форму для запікання, додаємо цибулю, розрізану на 6-8 частин, нарізану невеликими шматочками моркву, сливи без кісточок, очищені зубчики часнику, додаємо вершкове масло та поливаємо вершками.
Відправляємо запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності печінки (приблизно від 40 хвилин до 1 години). А далі просто перебиваємо все занурювальним блендером до однорідності, додаємо сіль і мелений перець за смаком.
"Спочатку паштет буде рідкий, але коли охолоне, то застигне", – пояснила шеф-кухар.