Лінивий сирний пиріг із тіста філо: переможниця "Мастер Шеф" дала геніальний рецепт
У сторіс на своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом легкого та смачного осіннього пирога.
Щоб не морочитися з замішуванням тіста зірка "Мастер Шеф" використала готове тісто філо, яке можна купити в будь-якому супермаркеті, а для начинки використала кисломолочний сир і трішки згущеного молока. Також у цей пиріг можна додавати будь-які фрукти чи ягоди.
Щоб приготувати лінивий сирний пиріг із тіста філо, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:
- тісто філо - 1 упаковка
- вершки - 200 г
- кисломолочний сир - 200 г
- яйця - 2 шт.
- цедра половинки апельсина
- згущене молоко - за смаком
- улюблені ягоди або фрукти - 150 г (цього разу зірка "Мастер Шеф" додала яблуко)
Для заливки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна у мисці змішує до однорідності вершки з яйцем, частиною кисломолочного сиру (менше половини), цедрою та згущенкою за смаком.
На низ форми для запікання викладаємо два листи тіста філо, щоб краї звисали з форми – це буде основа, бортики та верх пирога. Ще 7-8 листів тіста філо по одному зминаємо, вмочуємо в заливку та викладаємо в форму.
Також викладаємо на тісто ягоди чи фрукти за бажанням, решту кисломолочного сиру та заливаємо рештою заливки. Після цього "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна краї нижніх листів тіста філо загортає наверх.
Випікаємо лінивий сирний пиріг із тіста філо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 45 хвилин. Даємо йому охолонути і можна смакувати.