Люди почали створювати масло з повітря — на смак майже не відрізняється

Люди почали створювати масло з повітря — на смак майже не відрізняється

Американський стартап Savor розробив спеціальний термохімічний процес, який створює молекули жиру з вуглекислого газу, водню та кисню.

Про це пише The Guardian.

Повідомляється, що компанія вже проводила сліпі дегустації за участю кількох десятків людей, і найближчим часом планує провести більш формальне масштабне дослідження. На даний момент компанія отримує схвалення від регуляторів, щоб розпочати продаж.

На думку американського підприємця та громадського діяча Білла Гейтса, який висловив свою думку про продукт, ідея переходу на жири та олії, виготовлені в лабораторії, «на перший погляд може здатися дивною», але ці продукти мають величезний потенціал для скорочення викидів парникових газів. Смак же продукту, за його словами, дуже приємний, "як у справжнього масла".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ці монети можуть коштувати до 7000 гривень: на яких копійках можна добре заробити

Податкова отримала інформацію: гроші більше не сховати

На Львівщині курсант покинув частину на кілька годин: суд виніс йому рішення

Ізраїль воює на семи фронтах - Нетаньяху

Фанати шоковані - виглядає на 20 років молодшою: Оля Полякова кардинально змінила імідж

Додаткові гроші одиноким пенсіонерам: як отримати 950 грн

Оригінальні картопляні гнізда з фаршем та сиром: як зробити ситний обід

Письменник Курков забракував пиріг з макаронами

Через бездіяльність комунальників українцям доводиться набирати воду з калюжі: собаки миються там же

Атака «Хамас» на Ізраїль витіснила абсолютно Україну, - політолог-міжнародник про те, як змінюється фокус уваги у світі

Прожитковий мінімум "заморозили": що чекає українців у 2025 році

Українцям пояснили, як зняти себе з військового обліку: потрібно чотири документи

Письменник Кокотюха з приводу Дня учителя вказав на «мовну шизофренію»

Чоловік насолоджувався інтимом із коханкою, коли дружина вистрілила їй у голову: "джуджун" залишився у роті

Як підготувати багаторічні рослини до холодів: досвідчені господині розкрили секрети