М'який та дуже ароматний: швидкий рецепт гарбузового хліба на дріжджах
Цей рецепт ідеально підходить для майбутнього осіннього сезону, коли гарбуз доступний і надає випічці особливий аромат і м'якість, ділиться кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- Тепла вода - 200 г
- Гарбузове пюре - 150 г
- Борошно - 500 г
- Сухі дріжджі – 1,5 ч.л.
- Цукор - 1 ст.л.
- Сіль - 1/2 ч.л.
- Масло — 1 ст.л.
Приготування:
Якщо у вас є хлібопічка, процес буде особливо простим. Почніть з додавання всіх вологих інгредієнтів (тепла вода, гарбузове пюре та олія) у чашу хлібопічки. Потім додайте сухі інгредієнти (борошно, дріжджі, цукор та сіль). Виберіть середній рівень завантаження та середній рівень випікання. Використовуйте першу програму. Після завершення випікання, дайте хлібу охолонути і насолоджуйтесь смаком та ароматом.
Якщо ви замішуєте тісто вручну, почніть з того, що змішайте всі сухі інгредієнти (борошно, дріжджі, цукор та сіль) у великій мисці. Потім додайте вологі інгредієнти (тепла вода, гарбузове пюре та олія). Замісіть тісто до однорідного стану, накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, щоб підійшло тісто.
Після того, як тісто збільшиться в об'ємі, сформуйте хліб. Викладіть його у форму та випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин на нижньому рівні духовки. Готовий хліб дістаньте з духовки, дайте йому охолонути, і він буде готовий до подачі.