М'якше за будь-який торт: "Мастер Шеф" Глинська дала особливий рецепт медовика з манкою
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачний торт лише за кілька кроків.
Медове тісто:
150 г меду (гречаного)
- 80 г цукру
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 5 г харчової соди
- 100 г яєць (2 шт.)
- 470 г борошна
Манний крем:
- 650 мл молока
- 150 г цукру
- 150 г яєць (3 шт.)
- 100 г манної крупи
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- ванільний цукор (за бажанням)
- 300 г сметани (жирністю 25-30%)
Інструкції:
У великій каструлі змішайте мед, цукор, вершкове масло та харчову соду. Розігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи до повного розчинення інгредієнтів. Дайте суміші трохи охолонути, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Додайте яйця в суміш, по одному добре збиваючи після кожного додавання. Поступово додайте борошно, продовжуючи збивати, до отримання однорідного тіста.
Розігрійте духовку до 180 °C. Викладіть тісто на деко, змащене маслом або покрите пергаментом, і рівномірно розподіліть формою.
"Мастер Шеф" Глинська додала, випікайте медівник близько 20-25 хвилин, або поки він не стане золотистим і деко не почне тріскатись. Остудіть тісто.
Для манного крему: у каструлі змішайте молоко, цукор, яйця та манну крупу. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Дайте крему охолонути до кімнатної температури.
У медове тісто за допомогою ножа чи кулінарної лопатки зробіть невеликі вертикальні надрізи. На теплий медівник рівномірно нанесіть крем манний, вирівняйте поверхню.
Зверху рівномірно розподіліть сметану, посипте ванільним цукром, якщо використовуєте, радить "Мастер Шеф" Глинська.