Максимально просто та смачно: "Мастер Шеф" Литвинова показала рецепт домашніх вафель
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала українцям три прості та смачні рецепти вафель - зі шпинатом, із цвітною капустою, а також яблучні.
Для приготування шпинатних вафель "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує такі інгредієнти:
- шпинат - 100 г
- сир твердий - 100 г
- борошно - 150 г
- яйця - 3 шт.
- розпушувач - 10 г
- сіль - 8 г
Шпинат разом із яйцями перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо суміш борошна з розпушувачем, тертий сир, сіль, перець на смак і перемішуємо до однорідності. Випікаємо шпинатні вафлі в розігрітій вафельниці до золотистої скоринки.
Для вафель із цвітної капусти нам знадобляться:
- цвітна капуста - 200 г
- яйця - 2 шт.
- твердий сир - 150 г
- борошно - 100 г
- спеції карі - 1 ч.л.
- сіль - 10 г
Цвітну капусту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова попередньо ділить на суцвіття та відварює. Готову капустувідкидаємо на сито, щоб вода стікла.
Яйця розмішуємо віничком. Додаємо борошно, спеції карі, сіль і добре перемішуємо. Після цього додаємо суцвіття цвітної капусти, тертий сир, перемішуємо до однорідності й також смажимо вафлі у розігрітій вафельниці.
Щоб приготувати солодкі яблучні вафлі, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере:
- яблука - 300 г
- яйця - 2 шт.
- кефір - 250 г
- борошно - 150 г
- цукор - 50 г
- топлене масло - 50 г
- сіль - дрібка
- розпушувач - 7 г
Яблука "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова натирає на крупну тертку, додає яйця, кефір, топлене масло, а також борошно з розпушувачем, цукор і сіль, змішує все, і тісто готове. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.