Максимально швидко та смачно: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лінивих голубців
Колишня суддя "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, що не обовʼязково мучитися, закуручуючи звичайні голубці, замість цього можна приготувати голубець-пиріг.
Для приготування голубця-пирога "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- капуста - 1 голівка (приблизно 700 г)
- морква - 200 г
- цибуля - 200 г
- рис (у сухому вигляді) - 50 г
- фарш - 500 г
- часник сухий - 1 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- коріандр - 1 ч.л.
Для соусу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує 100 г сметани, 200 г томатного соусу, 0,5 ч.л. солі та 2 вичавлених зубчики часнику.
Голівку капусти "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова загортає в харчову плівку та відправляє в мікрохвильовку на 15 хвилин на середній потужності.
Цибулю та часник дрібно нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до прозорості.
Змішуємо дрібно натерту моркву, мʼясний фарш, рис, обсмажену цибулю з часником, додаємо сухий часник, сіль, коріандр і перемішуємо все до однорідності.
Капусту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розбирає на листки, видаляє з них тверду частину та викладає у форму, як на відео. Листки капусти мають вкрити дно та бортики форми і звисати з країв.
На капусту викладаємо мʼясну начинку, а зверху знову накриваємо капустяних листям і загортаємо краї, які звисали, щоб нічого не витікало.
Зверху змащуємо голубець-пиріг соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.