Маринад просто неймовірний: рецепт маринованого перцю від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом смачного та пікантного маринованого перцю в гірчиці.
"Хочете здивувати рідних смачною закускою ? Тоді цей рецепт точно для вас)", – відзначила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування маринованого перцю в гірчиці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- перець солодкий – 1,2 кг
- вода - 200 мл
- олія - 150 г
- цукор – 3 ст.л.
- сіль - 1 ст.л.
- перець духмяний мелений - 1 ч.л.
- лавровий лист - 2-3 шт.
- гірчиця лагідна - 200 г
- гірчиця в зернах - 50 г
- куркума - 1 ч.л.
З цієї кількості інгредієнтів вийде три баночки маринованого перцю по 0,5 л.
Перці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко зачищає від насіння та нарізає на шматочки середнього розміру.
Далі готуємо маринад. Для цього в каструлю наливаємо воду з олією, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, духмяний перець, куркуму, гірчицю лагідну та в зернах, перемішуємо, ставимо на вогонь і проварюємо пʼять хвилин.
Після цього додаємо в каструлю до маринаду нарізаний перець і продовжуємо готувати ще приблизно 15 хвилин.
Маринований перець "Мастер Шеф" Ольга Рябенко одразу викладає в банки (обовʼязково стерилізовані), щільно закриває кришками, перевертає догори дном і лишає остигати. Зберігати такий маринований перець треба за кімнатної температури.