Маринована капуста вийде суперсмачною та хрусткою: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської
Переможниця другого сезону та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом хрусткої, яскравої та смачної маринованої капусти.
Для приготування маринованої капусти зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- капуста – 2,5 кг
- часник - 1 голівка
- буряк - 0,5 кг
- морква – 300 г
- лавровий лист – 2-3 шт.
- кріп - невеликий пучок (20 г)
- чорний перець - 20-30 горошин
- за бажанням можна додати 1 гострий перець
Для маринаду нам знадобляться:
- вода - 4 л
- оцет 6% - 300 мл
- сіль - 200 г
- цукор - 100 г
Як уточнила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська, якщо любите менш солоне, можна скоротити кількість солі на 20% і взяти 160 г.
Чистимо моркву, буряк та часник. Моркву "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає кільцями, буряк – тонкими пластинками, часник – тоненькими слайсами, а капусту розрізає на невеликі частини.
У великий контейнер або інший посуд, який використовуватимемо для маринування капусти, складаємо шарами овочі, додаємо зелень, лавровий лист і перець.
Далі готуємо маринад. В одну ємність відправляємо сіль, цукор, оцет, заливаємо окропом і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відразу заливає овочі гарячим маринадом, а зверху ставить вантаж – капуста має бути повністю покрита маринадом.
Залишилося найскладніше – дочекатися, доки капуста промаринується. Залишаємо капусту на термін від 5 до 7 днів за кімнатної температури – і готово.