Мариновані кабачки на зиму без стерилізації: рецепт від судді "Мастер Шеф"
Шеф-кухар Тетяна Литвинова запевняє, що рецепт надзвичайно простий, адже не потребує навіть стерилізації. Кульнарний експерт підкреслює, що головне — дотримуватися пропорцій і не змінювати кількість інгредієнтів у розсолі.
Щоб приготувати мариновані кабачки на зиму вам знадобиться:
- Кабачки — 1,8-2 кг (бажано маленькі, щоб насіння було невелике)
- Укроп — 1-2 гілочки на банку
- Лавровий лист — 1 лист на банку
- Гострий перець — 1 кружечок на банку (за смаком)
- Суміш перців горошком — 5 зерен на банку
- Часник — 2 зубчики на банку
- Вода — 1,5 літра
- Сіль — 70 г
- Цукор — 190 г
- Оцет (9%) — 125 мл
Наріжте кабачки кружечками, бажано використовувати маленькі овочі, щоб насіння не було занадто крупним. Очистьте від плодоніжок і ретельно промийте.
На дно чистих літрових банок покладіть по 1-2 гілочки укропу, лавровий лист, кружечок гострого перцю, 5 зерен перцю горошком і 2 зубчики часнику.
Щільно викладіть кабачки в банки, утрамбовуючи їх так, щоб максимально заповнити простір. Кабачки трохи осідають після додавання кип'ятку, тому потрібно заповнювати банки повністю.
Залийте кабачки кип'яченою водою, накрийте банки кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і повторіть процедуру вдруге.
У каструлі закип'ятіть 1,5 літра води з 70 г солі та 190 г цукру. Додайте 125 мл оцту і доведіть до кипіння.
Залийте банки гарячим розсолом до самого верху, закрийте стерилізованими кришками і переверніть банки догори дном. Укутайте їх теплим рушником і залиште до повного охолодження.
Через тиждень можна пробувати ваші мариновані кабачки на зиму. Цей рецепт ідеально підходить для приготування великих партій, адже закуски з кабачків «розлітаються як гарячі пиріжки»!
Тетяна Литвинова впевнена, що цей рецепт стане вашим улюбленим варіантом заготівлі на зиму, адже мариновані кабачки завжди додають смаку й аромату до будь-якої трапези.