Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф"
У себе Instagram переможець сьомого сезону "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як приготувати смачні та пікантні мариновані помідори без шкірки.
"Збережіть обов’язково, це дуже легко, це дуже смачно, тому що іноді найкраща їжа проста і без прикрас!", – радить зірка "Мастер Шеф".
Щоб приготувати мариновані помідори без шкірки, "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- помідори (тверді) - 1,5 кг
- кріп - 70 г
- часник - 5 зуб.
- гірчиця в зернах суха - 1 ст.л.
- лавровий лист - 3 шт.
- перець чорний горошком - 1 ч.л.
- оцет яблучний - 4 ст.л.
- духмяний перець горошком - 7 шт.
- цукор - 3 ст.л.
- сіль - 2,5 ст.л.
- вода - 1,5 л
- перець чилі - 2 шт.
Спочатку треба бланшувати томати. На кожному помідорі "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський робить надріз на шкірочці хрест-навхрест, занурює їх в окріп, потім перекладає в крижану воду та чистить від шкірочки.
Для маринаду 1,5 л води доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, перець чорний і духмяний горошком, лавровий лист і гірчицю зернами. Розмішуємо маринад до розчинення цукру та солі та відставляємо, щоб він трохи охолов, і був теплим, а не гарячим.
Два зубчики часнику "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський натирає на тертці, а ще два нарізає тоненькими слайсами.
Помідори без шкірки складаємо в миску, додаємо часник, дрібно нарізаний кріп, розрізані навпіл перці чилі, заливаємо маринадом і перемішуємо. Щоб помідори добре промаринувалися, відправляємо їх у холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.