Мариновані помідори від екс-судді "Мастер Шефа": стародавній одеський рецепт
За словами зірки "Мастер Шеф", це один із найпопулярніших способів заготівлі на зиму, який актуальний у всі часи. Рецепт передається з покоління в покоління, адже він дозволяє зберегти смак літа на довгі місяці.
Страродавній одеський рецепт потребує таких інгредієнтів:
- 3 літри води
- 150 г солі
- 300 г цукру
- 300 мл оцту (додається в кінці)
- 2-3 зубчики часнику на банку
- 1 лавровий лист на банку
- Запашний і чорний перець (по 5 горошин на банку)
- Селера (3-4 гілочки на банку)
- Цибуля (порізана тонкими дольками)
- Солодкий перець (нарізаний)
Добре промийте помідори. Поки вони сохнуть, закип'ятіть воду для маринаду (приблизно 3 літри для 2-3 літрових банок).
Додайте в киплячу воду сіль та цукор, добре перемішайте. Коли маринад закипить, додайте оцет.
Викладіть на дно чистих банок гілочки селери, нарізану цибулю, лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю, а також часник. Потім щільно укладіть помідори.
Після того, як маринад закипить, залийте його в банки з помідорами. Накрийте банки кришками і поставте стерилізуватися у велику каструлю з гарячою водою на 30 хвилин. Важливо, щоб вода не кипіла занадто сильно, щоб помідори залишилися цілими.
Після стерилізації закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і укутайте в ковдру, щоб вони повністю охололи. Коли банки охолонуть, їх можна перевернути і зберігати в прохолодному місці.
Спробуйте цей старовинний одеський рецепт, адже мариновані помідори будуть чудовим доповненням до зимових страв, а їх смак точно не залишить вас та ваших гостей байдужими.
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.