Медовик із ягодами: "Мастер Шеф" розповів, як зробити торт із насиченим медовим смаком
Цього разу суддя проекту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво на своїй сторінці в Instagram дав рецепт м'якого та смачного медовика з ягодами.
Медовик – це класичний десерт із насиченим медовим смаком, ніжними коржами та повітряним сметанним кремом.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор - 150 гр.
- Мед - 140 р.
- Вершкове масло – 90 г.
- Сода – 1 ч.л.
- Борошно - 400 г.
- Жирна сметана – 500 г.
- Цукор - 150 гр.
- Сік лимона – 1/2 шт.
- Вишні – 400 р.
- Цукор - 100 гр.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.
- Фрукти, ягоди, горіхи або цукати (за смаком)
Приготування:
У каструлі змішайте яйця, цукор, мед та олію. Нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи до кипіння. Додайте соду і швидко перемішайте. Зніміть з вогню, просійте борошно і ретельно замісіть тісто, потім залиште на 15 хвилин під рушником, радить "Мастер Шеф" Хіменес-Браво.
Розділіть тісто на 8 частин, розкотіть кожен шматок у тонкий шар. Випікайте кожен корж на листі, застеляному пергаментом, при температурі 180 °C близько 4-5 хвилин. Поки коржі гарячі, обріжте краї, а подрібніть обрізки для декору, додав "Мастер Шеф" Хіменес-Браво.
Збийте сметану з цукром і лимонним соком до однорідної маси. Проваріть вишні із цукром. Додайте крохмаль, розведений у невеликій кількості води, та проваріть до загусання.
Змащуйте один корж кремом, другий - конфітюром, чергуючи їх. Зверху та з боків торт обсипте крихтою від коржів, розповів "Мастер Шеф" Хіменес-Браво. Прикрасьте за бажанням фруктами, ягодами або горіхами.
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніший за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет із цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.