Млинці будуть не лише смачними, а й красивими: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ажурних млинців
Фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько поділився з українцями рецептом смачнющих млинців із незвичайним соусом.
Для приготування млинців фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:
- 250 г молока
- 250 г води
- 2 ст. л. цукру
- 8 г сухих дріжджів
- 2 яйця
- 0,5 ч. л. солі
- 190 г борошна
- 50 г олії
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько змішує молоко з водою та цукром і прогріває цю суміш у мікрохвильовці 30 секунд, щоб вона була теплою. Після цього додаємо дріжджі, розмішуємо та лишаємо на 15 хвилин.
Окремо розмішуємо яйця з сіллю. Коли дріжджі активуються, додаємо яйця, перемішуємо, додаємо просіяне борошоно та знону добре перемішуємо, аби не залишилося грудочок. У кінці додаємо до тіста олію на перемішуємо.
"Мастер Шеф" Микола Люлько накриває готове тісто рушником і ставить у тепле місце приблизно на 40 хвилин - за цей час воно має вирости десь утричі.
Смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні з обох боків.
Для соусу зірка "Мастер Шеф" узяв такі інгредієнти:
- 180 г ікри минтая
- 40 г жирної сметани
- 40 г синьої цибулі
- 40 г маринованого огірка
- сік і цедра половинки лимона
"Мастер Шеф" Микола Люлько просто змішав ікру з дрібно нарізаними огірками та цибулею, додав сметану, сік і цедру лимона. Вмочуємо млинці в цей соус – і насолоджуємося.