Млинці вийдуть тоненькими та ніжними: кулінар показав простий рецепт
Існує безліч рецептів млинців, їх готують і на сироватці, і на молоці, і на кефірі, а цього разу український кулінарний блогер Алекс Міль запропонував рецепт смачних млинців на айрані.
Кулінар відзначив, що особливо добре такі млинці смакують із несолодкими начинками, наприклад, із м’ясом чи грибами. Це чудовий варіант для сніданку чи перекусу.
Для приготування тоненьких і смачних млинців на айрані нам знадобляться такі інгредієнти:
- айран - 450-500 мл
- борошно - 250 г
- олія - 3 ст.л.
- яйця - 2 шт.
- цукор - 3 ст.л.
- сіль - дрібка
- розпушувач - 1 ч.л.
Спершу в мисці віничком змішуєсо яйця з цукром і дрібкою солі. Слідом вливаємо айран і перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто до однорідності, щоб не було грудочок.
"Якщо маса занадто густа, влийте ще трішки айрану, якщо ж млинці прилипають або розвалюються, то всипте ще трішки борошна", – пояснив кулінар.
Після цього даємо тісту відпочити 15 хвилин. Потім вливаємо олію, перемішуємо і можна смажити млинці.
Смажимо млинці на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні з одного боку приблизно 1,5-2 хвилини, а потім іще 15-30 секунд із другого боку.
"Ці млинці ідеально поєднуються з м’ясною начинкою, дуже класно вийде", – наголосив блогер.