Морква по-корейськи: кухар розповів ідеальний святковий рецепт

Морква по-корейськи: кухар розповів ідеальний святковий рецепт

Морква по-корейськи залишається однією з улюблених холодних закусок серед українців, і це популярну страву можна легко приготувати вдома, навіть якщо ви тільки вчитеся готувати. Часто її купують в магазині, проте, якщо ви слідуєте технології та використовуєте правильні приправи, ви зможете насолоджуватися найсмачнішою домашньою версією моркви по-корейськи. Politeka розкриє секрети цього смачної закуски.

Морква по-корейськи з приправою і цибулею

Інгрідієнти

  • морква - 7-8 шт середнього розміру;
  • цукор - 2 ч. л;
  • сіль - 1 ч. л;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • рослинна олія - 100 гр;
  • столовий оцет - 3 ст. л;
  • приправа для моркви по-корейськи.

Приготування: Очистіть моркву, промийте її та натерте на тертці. Додайте сіль і цукор, і якщо морква виділяє багато соку, відцідіть його. Посипте приправою та ретельно перемішайте. Цибулю також очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на сковороді протягом 2-3 хвилин. Додайте розігріте масло разом із цибулею до моркви, влийте оцет і ще раз перемішайте. Поставте у холодильник на 1-2 години, щоб страва настоялася.

Морква по-корейськи з часником

Інгрідієнти:

  • морква - 1 кг;
  • рослинна олія - 0.5 склянки;
  • часник - 1 головка;
  • сіль - 1 ст. л;
  • цукор - 2 ст. л;
  • оцтова есенція - 1 ч. л;
  • мелений червоний перець - 1 ч. л;
  • мелений чорний перець - 1 ч. л.

Приготування: Очистіть моркву і натріть її за допомогою спеціальної терки для корейської моркви. Розмістіть терту моркву у мисці і посипте сіллю та перцем. Як альтернативу, можна використовувати приправу для корейської моркви; але якщо її немає, можна скористатися зазначеною сумішшю. На заключному етапі додайте оцтову есенцію, добре перемішайте моркву руками і залиште її на 10-15 хвилин.

Пропустіть часник через прес, посипте ним моркву, але не змішуйте. Розігрійте рослинне масло на сковороді, облийте моркву ним, і тільки після закінчення вказаного часу ретельно перемішайте дерев'яною лопаткою. Потім перекладіть у контейнери і залиште в холодильнику на 5-6 годин.

Гостра морква по-корейськи з перцем чилі

Інгрідієнти:

  • морква - 500 гр;
  • часник - 3 зубчики;
  • цукор - 1 ст. л;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • перець чилі - 0.5 ч. л;
  • мелений коріандр - на кінчику ножа;
  • мелений чорний перець - на кінчику ножа;
  • оцет - 2-3 ст. л;
  • рослинна олія - 5 ст. л;
  • соєвий соус - 1 ч. л

Приготування: Очистіть моркву, промийте її, та натріть на тертці. Додайте всі вказані спеції, соєвий соус і також додайте часник, який пропустіть через прес. Розігрійте олію до кипіння та влийте її в посудину з морквою. Перемішайте, залиште на 2-3 години або на ніч, щоб овоч мав можливість добре вбрати смакові властивості маринаду.

Поділитися сюжетом

Останні новини

"Друга" платіжка за газ почне витягувати більше грошей: кого торкнеться подорожчання

В Україні у 50 разів підвищаться штрафи: багато хто порушує ці правила

Попри спротив Угорщини: посли ЄС погодили кредит для України на 35 млрд євро

Секретні лайфгаки з цибулею, про які знають лише найкращі кухарі: ваші страви заграють по-новому

Рецепт ідеального гарніру: шеф-кухар показала, як смачно приготувати картоплю в духовці

"Спробую це зробити швидко": Зеленський зустрінеться з лідерами чотирьох країн

Військовозобов'язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

В Україні розгорівся скандал на тлі повітряної тривоги, мережа вибухнула коментарями: "цього часу недостатньо"

Валерій Дубіль: Ціни на ліки в українських аптеках вдвічі вищі за європейські аналоги

Обличчя почало обвисати, а з ока текла зелена рідина: чоловікові в ліжко залізла комаха і ледве не вбила його

Як восени захистити айстри від раптових морозів: господині дали дієві поради

Макрон опублікував відео підготовки українських бійців у Франції

У теплоенерго можна виграти суд: що треба знати

Дешевше та смачніше за магазинний хліб: рецепт лінивої чіабати з чотирьох інгредієнтів

"Міна у метро": переполох спричинив дитячий жарт