Можна їсти та худнути: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачних дієтичних котлет
Зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом смачних і корисних курячих котлет із овочами.
Цей рецепт "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розробила разом із дієтологом, експертом шоу "Зважені та щасливі Світланою Фус. Котлетки виходять дієтичними, дуже ніжними та смачними – можна їсти та худнути.
Для приготування рубаних курячих котлет "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- 520 г курячого філе
- 120 г солодкого перцю
- 120 г цибулі
- 10 г масла гхі (або іншого масла для смаження)
- 1 яйце
- 10 г зелені кропу
- сіль і перець на смак
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова ножем рубає куряче філе на дрібні шматочки. Солодкий перець і цибулю нарізаємо дрібним кубиком (у французькій кухні це називається брюнуаз). Ножем подрібнюємо зелень кропу.
На розігрітій пательні з додаванням масла гхі (або іншого) та 2 столових ложок води потрібно притомити цибулю – під кришкою до золотистого кольору.
В одній ємності змішуємо подрібнене куряче філе, обсмажену цибулю, нарізаний перець, кріп, куряче яйце, додаємо сіль і спеції за смаком. Добре все перемішуємо до однорідності.
Тетяна Литвинова, аби зробити котлети максимально корисними, вирішила не обсмажувати їх, а запекти. Для цього зірка "Мастер Шеф" використала силіконові формочки.
Наповнюємо формочки мʼясо-овочевою масою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.