Можна з будь-якою начинкою: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт швидких та повітряних пончиків
Суддя шоу "Майстер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як зробити смачні та м'які пончики вдома. Додаткові ароматизатори, такі як ванільний екстракт, цедра цитрусових або кориця можуть додати особливий смак вашим пончикам, вважає "Мастер Шеф" Ярославський.
Інгредієнти:
- 250 г ложкового кефіру
- 1 жовток (за бажанням)
- 40-45 г цукру
- ванільний цукор або цедра цитрусу
- маленька щіпка солі
- 6 г соди або розпушувача
- 3 г лимонного соку
- 15 г рослинної олії або теплої вершкової олії
- 325 г борошна
- олія для смаження
- цукрова пудра
Інструкції:
Крок 1: Приготування тіста
У великій мисці з'єднайте кефір, цукор, жовток (за бажанням), сіль, олію (або тепле вершкове масло), кілька крапель лимонного соку. Ретельно перемішайте віночком, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Додайте борошно, попередньо змішану з содою або розпушувачем, і замішайте тісто. Воно має бути дуже ніжним та липким. Не турбуйтесь, це надасть вашим пончикам неймовірної ніжності.
Крок 2: Відпочинок тесту
"Мастер Шеф" Ярославський додає, змастіть руки і поверхню столу олією і ніжно вимісіть тісто.
Накрийте тісто рушником або плівкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб клейковина набрякла і тісто стало трохи щільніше.
Крок 3: Формування пончиків
Розкотіть тісто завтовшки приблизно 4 мм. Дайте йому відпочити ще кілька хвилин, а потім наріжте формою кільця. Отвір усередині допоможе пончикам добре просмажитися.
Крок 4: Жарка
Розігрійте олію для смаження на середньому вогні. Будьте уважні, щоб не перегріти олію – середній вогонь на плиті (приблизно 6 із 9) підійде найкраще, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.
Смажте пончики з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 1,5 хвилини з кожного боку.
Крок 5: Подання
"Мастер Шеф" Ярославський радить, готові пончики посипте цукровою пудрою та подавайте теплими.