На заміну окрошці: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого холодного супу
Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом смачнющого холодника з буряком, який допоможе освіжитися у спеку.
Щоб приготувати холодник, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- яйця курячі - 3 шт.
- огірки - 3-4 шт.
- айран або кефір - 1 л
- зелень (зелена цибуля, кріп, петрушка) - за бажанням
- бульйон овочевий - 200 г
- буряки - 3 шт.
- хрін - 1 ст.л.
- сіль - за смаком
- сметана - 100 г
- перепелині яйця - для подачі
"Якщо ви хочете зробити холодник більш ситним, то додайте відварену картоплю", – відзначила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Буряки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська миє, відварює до готовності, дає їм охолонути, а потім чистить від шкірки та або натирає на крупній тертці. Курячі яйця відварюємо на круто й також натираємо на крупній тертці.
Огірки чистимо від шкірки та нарізаємо тоненькою соломкою. Дрібно нарізаємо зелену цибулю та кріп, або іншу зелень за бажанням.
В глибокій мисці змішуємо буряк, яйця, огірки, зелень, заливаємо айраном або кефіром, додаємо хрін і добре перемішуємо. Слідом додаємо овочевий бульйон, сметану, сіль за смаком і ще раз перемішуємо.
Відправляємо холодник на годину в холодильник. Для подачі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає до супу відварені та розрізані навпіл перепелині яйця.