Нагадає закриту піцу: рецепт соковитого пирога з рибою на листковому тісті
Цей закритий пиріг з тунцем - ідеальне поєднання тіста та риби, що нагадує закриту піцу, але з цікавим та соковитим наповненням.
Завдяки заздалегідь обраному та купленому тесту, зробити пиріг якнайшвидше, ділиться в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 1 упаковка (500 г) листкового тіста
- 2 ст. Айвара (овочевої закуски, ТМ Vegeta)
- 2-3 баночки тунця (у маслі або у власному соку)
- 15 маслин без кісточок
- 1 середній помідор
- 1 упаковка моцарели (кулька або натерта)
- 1 яйце для змащування
- кунжут для посипання
Приготування:
Розкочуємо листкове тісто на злегка присипаною борошном поверхні в прямокутну форму. Якщо тісто має неправильну форму, розрізаємо його на дві частини та складаємо разом, щоб сформувати прямокутник.
Поступово змащуємо тісто двома столовими ложками Айвара. Потім викладаємо шматочки тунця, попередньо злив зайву рідину. Додаємо нарізані маслини, помідор та скибочки моцарелли.
З боків тіста робимо надрізи, щоб можна було зручно закрити пиріг. Складаємо смужки тесту по черзі один на одного, щоб повністю закрити начинку, як на відео з прикладом.
Акуратно переносимо пиріг на лист, застелений пергаментом. Змащуємо верх пирога збитим яйцем для красивої золотистої скоринки. За бажанням посипаємо кунжутом.
Випікаємо в попередньо розігрітій духовці за температури 200°C протягом 35-40 хвилин.