Найкраща закуска: "Мастер Шеф" Глінська розкрила рецепт, як смачно засолити рибу
Переможниця та колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом знаменитої скандинавської закуски – гравлакс.
Гравлакс – солона червона рибка з буряком, це дуже смачна, корисна та ефектна на вигляд закуска.
Для приготування гравлаксу "Майстер Шеф" Єлизавета Глинська бере такі інгредієнти:
- червона риба - 1 кг
- цукор - 2 ст.л.
- сіль (краще брати морську) – 3 ст.л.
- буряк – 2 шт. (середні)
- цедра одного лимона
- горілка або коньяк – 30 мл
- за бажанням можна додати хрін з буряком - 30 г
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить буряки і дрібно їх натирає. Змішуємо буряк із сіллю, цукром та лимонною цедрою і даємо суміші постояти 10 хвилин.
Тим часом слід підготувати рибу. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська зачищає філе червоної риби від шкіри та кісток і натирає його спершу горілкою, а потім хріном.
На деко викладаємо половину заправлених буряків, на них рибу і зверху решту буряків, щоб вони повністю покрили рибу.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває рибу харчовою плівкою в контакт, а зверху ставить дошку та додатковий вантаж. Щоб риба добре просолилася, ставимо її приблизно на 12 годин у холодильник.
З готової риби прибираємо буряки, промиваємо філе водою і просушуємо паперовими рушниками.
Для подачі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає гравлакс тоненькими смужками та подає його з нарізаними овочами, наприклад, огірком та зеленню кропу.