Найкраще класики: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт хрустких драників з особливим інгредієнтом
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати швидку та смачну закуску на новий лад. За словами Литвинової, драники вже стали чимось повсякденним і є звичною для багатьох стравою, проте з додаванням нових інгредієнтів рецепт заграє новими фарбами.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 150 г цибулі
- 60 г шинки
- 1 яйце
- 50 мл молока
- 1 ст. ложка муки
- Сіль та перець за смаком
- 10 г олії
Інструкції:
Натріть картоплю на середній тертці, потім викладіть на сито і відіжміть, щоб видалити зайву рідину, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте цибулю дуже дрібно або натріть на тертці.
Наріжте шинку дуже дрібно.
У мисці змішайте яйце та молоко до однорідності.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, в окремому невеликому посуді відкладіть трохи суміші яйця та молока, додайте борошно і добре перемішайте, щоб уникнути грудочок.
У великій мисці змішайте картоплю, цибулю та шинку. Посоліть і поперчіть до смаку.
Розігрійте сковороду діаметром 24 см на максимальному вогні та додайте трохи олії, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Викладіть суміш картоплі, цибулі та шинки на розігріту сковороду та рівномірно розподіліть по дну сковороди.
Залийте зверху сумішшю яйця та молока, використовуючи ложку для рівномірного розподілу по поверхні.
Готуйте на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 8-10 хвилин, щоб дерун пропікся.
Після цього накрийте пергаментним папером сковороду і зніміть кришку. Переверніть дерун і продовжуйте запікати ще 8 хвилин без кришки, щоб утворилася хрумка скоринка, радить "Мастер Шеф" Литвинова.