Найкращі дні для засолки і консервації огірків у липні: місячний календар

Найкращі дні для засолки і консервації огірків у липні: місячний календар

Щоб консервація зберігалася довго, була смачною, соковитою і корисною, а огірки зберігали хрусткість і смак, багато господинь роблять заготовки у найсприятливіші дні.

Для цього в них завжди під рукою місячний календар.

І у липні найкращими днями для консервації огірків та інших овочів є 1-4, 8-21, а також 28-31.

Для засолювання та квашення у липні, за місячним календарем, найкраще підійдуть 7-9, 17-20 липня.

Крім того, найсмачнішими консервовані огірки вийдуть, якщо сскористатися низкою хитрощів. Так, обираючи найкращі огірки для консервування необхідно вроховувати деякі критерії.

Найкращі дні для засолки і консервації огірків у липні, календар.

Насамперед необхідно звертати увагу на розмір овоча. Огірки для консервування повинні бути однакової форми і довжини – таким чином вони більш компактно розмістяться і банці і однорідно замаринуються. Огірки, які понад 12 см краще використовувати для комбінованої консервації а також маринованих салатів.

Господині також відсортовують огірки для маринування, консервації і засолки. Наприклад, на маленькі і середні.

Огірки для консервації повинні бути без пошкоджень і пружними. Таким чином у консервації вони залишаться хрусткими.

Консервуючи огірки, необхідно також мати на увазі, що для того, щоб вони зберегли свій унікальний смак необхідно знати міру у додаванні прянощів і часнику. Порада від кухарів – один зубчик часнику на трилітрову банку. А, щоб консервовані огірки були хрусткими і пружними додають смородинове або дубове листя.

Найкращі дні для засолки і консервації огірків у липні, календар.

Консервувати огірки найкраще у воді з криниці або джерела. Якщо ж такої можливості немає, підійде бутильована або очищена. При використанні води з-під крану при консервації огірків її необхідно відфільтрувати і прокип’ятити.

Максимально простий рецепт маринованих огірків із гірчицею.

Як правильно посадити помідори, щоб вистачило і на сік, і на консервацію.

Такі смачні, що захочеться ще: як приготувати соковиті баклажани на зиму.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний

Дороги перетворились на ріки: частина Києва пішла під воду через сильну зливу

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»