Найкращий десерт: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної сирно-гарбузової запіканки
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати сирну запіканку з гарбузом.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 350 г кисломолочного сиру
- 90 г цукру
- 35 г манної крупи
- 300 г гарбузового пюре (запікаємо гарбуз і перебиваємо до стану пюре)
- 70 г вершків 30% (або жирної сметани)
- 2 великих яйця
- 100 г родзинок чи інших сухофруктів
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, що його секрет ідеальної запіканки: спершу змішати всі інгредієнти та дати їм постояти півгодини, щоб манка набухла, а потім перебити цю масу блендером до однорідності, до констистенції майже як крем.
Далі для аромату додаємо корицю, також можна додати цедру цитрусових.
У форму для випікання суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський стелить пергамент, трішечки змащує його вершковим маслом і посипає сухарями. Виливаємо в форму сирно-гарбузову суміш, розрівнюємо та випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
"Я піддивляюсь на запіканку і звертаю увагу на середину - коли все трішечки піднялось і у центрі - то повністю готова!", — пояснив "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Готовій запіканці даємо охолонути. Коли вона буде ледь теплою, тоді її найкраще розрізати та подавати разом зі сметаною та улюбленимм варенням.