Найкращий рецепт: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як смачно приготувати курочку з картоплею
Колишня суддя шоу "Мастер Шеф", відома кулінарна експертка Тетяна Литвинова показала, як смачно та оригінально приготувати курячі гомілки з картоплею.
За цим рецептом куряче мʼясо виходить дуже соковитим, а скоринка – неймовірно золотистою та хрусткою.
Щоб приготувати запечені курячі гомілки з картоплею, зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- курячі гомілки - 6 шт.
- картопля - 3 шт.
- олія - 3 ст.л.
- соєвий соус - 2 ст.л.
- паприка - 1 ст.л.
- сушений часник - 1 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- коріандр - 1 ст.л.
- соус табаско - 1 ч.л.
На гомілках у найтовщій частині "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова робить надрізи, щоб мʼясо потім рівномірно приготувалося.
Картоплю "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова дуже добре вимиває, разом зі шкіркою розрізає навпіл та трішки приварює її в киплячій підсоленій воді – тоді гомілки та картопля в духовці приготуються одночасно. Можна просто довести її знову до закипання і діставати.
Для маринаду змішуємо олію, соєвий соус, соус табаско, паприку, коріандр і сушений часник. Добре змащуємо гомілки маринадом.
На деко викладаємо картоплю зрізом донизу. В кожну половинку картоплі встромляємо три-чотири зубочистки, а на них наколюємо гомілки.
"Встромляти будемо між кісткою, тому робіть гарну відстань між зубочистками для того, щоб там кістка стала всередині, а зубочистки проткнули м'ясо", – пояснила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин – і страва готова.