Найлегша і найкорисніша: рецепт сирної запіканки з ягодами на радість дітям
Цього разу Юлія Віліч у Instagram поділилася, як зробити смачну сирну запіканку та красиво прикрасити її перед подачею, щоб приємно здивувати близьких чи гостей удома.
Такий варіант приготування не видасться надто складним, якщо бажаєте зробити десерт швидко і без помилок.
Інгредієнти:
- 600 г кисломолочного сиру (5-9%)
- 2 яйця
- 50 г манної крупи
- 150 г сметани (15-20%)
- 200 г йогурту (грецький 8% або будь-який інший)
- 100 г цукру (можна збільшити до 150 г, якщо любите більш солодку запіканку)
- 1 пакетик ванільного цукру
- 80 г малини
Приготування:
Якщо сир зернистий, протріть його через сито. У ємність додайте сир, яйця, манну крупу, сметану, йогурт, цукор та ванільний цукор. Використовуючи блендер, подрібніть до однорідної маси.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом та злегка присипте манною крупою. Помістіть половину сирної маси у форму. У хаотичному порядку викладіть свіжу малину. Зверху додайте сирну масу, що залишилася, і розподіліть ягоди малини, що залишилися.
Розігрійте духовку до 180 °C. Випікати запіканку 40-45 хвилин. Для створення пари та рівномірного випікання поставте на дно духовки деко з гарячою водою.
У каструлі доведіть до кипіння 100 г малини з 30 г цукру та 0,5 ч.л. пектину або крохмалю. Проваріть 3 хвилини, потім пропустіть масу через сито і дайте охолонути соусу.