Найпростіший рецепт паски: кулінар показала, як приготувати смачну та пухку пасочку

Найпростіший рецепт паски: кулінар показала, як приготувати смачну та пухку пасочку

Авторка кулінарної книги «Твої найкращі рецепти» Тетяна Юшина показала найпростіший рецепт паски на Великдень, з приготуванням якої зможе впоратися кожен.

"Паска виходить дуже смачною, ароматною і солодкою! Не суха, з вологою м’якушкою) Повірте, якщо ви не маєте досвіду або часу на новий рецепт, то краще спекти цю паску, аніж придбати в магазині", – радить кулінар.

Для приготування смачної та пухкої паски нам знадобляться такі інгредієнти (в розрахунку на дві пасочки діаметром 13 см):

  • молоко - 100 г
  • дріжджі - 40 г пресованих або 12 г сухих
  • яйця - 4 шт. + 2 жовтки
  • цукор - 100-120 г
  • масло вершкове - 150 г
  • борошно - 400 г
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • родзинки - 100 г
  • вʼялені вишні або журавлина - 50 г
  • цукати - 100 г
  • ром або коньяк - 2 ст.л.
  • мигдаль - 50 г

Сухофрукти мінімум на 20 хвилин замочуємо в коньяку. Мигдаль січемо ножем. Вершкове масло розтоплюємо та даємо йому охолонути.

Спершу блогерка розчиняє в теплому молоці дріжджі та одну ложку цукру. Далі змішуємо молочну суміш із яйцями та жовтками, розтопленим маслом, цукром, ванільним цукром і сіллю.

Після цього кулінар додає борошно та вимішує тісто до однорідності - зручно робити це міксером на невеликій швидкості. У кінці додаємо сухофрукти, цукати, подрібнені горішки та добре все перемішуємо.

Готове тісто накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин - воно має вирости вдвічі. Потім обминаємо тісто та лишаємо ще на 30 хвилин.

Змастивши руки олією, Тетяна Юшина формує з тіста дві акуратні кульки та викладає їх у форми. Тісто має займати приблизно третину висоти форми. Знову накриваємо рушником і лишаємо тісто підходити, поки воно не виросте майже до країв форми.

Випікаємо паску в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.

Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.

Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.

Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чиновниця побила водія маршрутки в Одесі: в поліції розповіли про ії долю

Важливі зміни у правилах перетину кордону: як отримати та не втратити право на виїзд

В 3-ій штурмовій показали, як випалюють окупантів і вороже озброєння

Як правильно заморозити гриби на зиму: правила збереження смаку та аромату

Одяг для зустрічі Зеленої Змії тільки такий: у чому відзначати Новий 2025 рік всім знакам Зодіаку

В Міненерго розповіли, чи чекати відключень світла через похолодання

Доведеться викласти від 20 тисяч: українцям загрожують чималі штрафи за недбалість

Призупинення бронювання до 15 листопада: кого торкнуться зміни

Субсидії для тих, хто без газу: держава компенсує витрати на тверде паливо

"В полон ніхто не здавався": з’явилися подробиці розстрілу українських бійців на Курщині

Доступний рецепт часникового хліба: "Мастер Шеф" розповіла, як приготувати без зусиль

Шикарні вії з гарним завитком - це не недосяжна мрія: як досягти цього без ламінування

Тайвань привів війська у бойову готовність через китайський авіаносець

У пенсіонерів хочуть конфіскувати гроші: як це пояснюють

Старі нові монети: НБУ об'явив, коли можуть замінить копійки на шаг, документ уже в Раді