Найсмачніша смажена картопля: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт
Цього разу у себе в Instagram зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати його фірмову смажену картоплю.
"Культова страва, яку обожнюють усі!", — радить суддя "Мастер Шеф" Ярославський.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти (на 4 гарні порції і велику пательню 28 см):
- 8 середніх картоплин
- 3 великих цибулини
- 1 солодкий перець
- 1 великий томат
- 3 зубочки часнику
- пучок петрушки, сіль, чорний та духмяний перці
- підчеревина - приблизно 300 г (можна смажити просто на олії, без м'яса — буде теж дуже смачно)
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський дрібно нарізає підчеревину і добре її висмажує, прям як шкварки.
Обсмажену підчеревину прибираємо з пательні, а на жирі, який утворився, починаємо смажити картоплю, нарізану напівкільцями товщиною десь 4 мм.
"Як тільки кинув картоплю на пательню, перевіряю щоб був середній вогонь та чекаю, поки картопля не обсмажиться з одного боку, і тільки потім перегортаю. Знов чекаю, поки не обсмажиться, і тільки потім перегортаю. Коли таким чином підсмажується вже десь більше половини шматочків картоплі, одразу після перегорання додаю дуже тоненько нарізану соломкою цибулю", — пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Потім додаємо сіль, мелений перець, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь. Підтушковуємо картоплю на повільному вогні хвилин 12-15, іноді перемішуючи. За необхідності можна додати ще олії і підсолити страву.
Коли все майже готово, додаємо на картоплю дрібно порізаний солодкий перець та томат, знову накриваємо кришкою і трішки підтомлюємо.
Тим часом змішуємо рублений часник, петрушку і шкварки, за бажанням можна додати ще будь-яку зелень, а також гострий перець. Відправляємо суміш до картоплі, перемішуємо, вимикаємо вогонь і тримаємо ще кілька хвилин.
Таку смажену картоплю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський подає з солоним огірком та українським хлібом.