Навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси
Кабачки як ананаси на зиму – це чудовий спосіб приготування смачного і недорогого "десерту-обманки", адже ніхто навіть не зрозуміє, що у банку ховається овоч.
Готуються такі кабачки дуже швидко, а зберігаються консервовані кабачки в ананасовому соку всю зиму в прохолодному місці. Їх можна додавати до салатів, замінюючи ними справжні фрукти, або просто подавати як десерт.
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків;
- 750 мл ананасового соку;
- 250 г цукру;
- 1,5 ч. л лимонної кислоти.
Як приготувати:
Очистимо кабачки овочечисткою. Розріжемо вздовж і видалимо насіння. Дуже зручно для цього використати столову ложку. Вичищені "човники" нарізаємо півкільцями, а півкільця - кубиками.
Далі, в каструлю наллємо 750 мл ананасового соку і поставимо її на вогонь. Додамо 250 г цукру і 1,5 чайної ложки лимонної кислоти. Коли цукор розчиниться, викладемо в сироп кубики кабачків і добре перемішаємо. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо кабачки без кришки близько 20 хвилин, видаляючи піну, що утворилася.
Поки варяться наші "ананаси", простерилізуйте банки. Найкраще брати баночки невеликого обсягу. Готові кабачки як ананаси розкладемо по підготовленій тарі та заллємо ароматним сиропом.
Накриємо банки прокип'яченими кришками і поставимо стерилізуватися в каструлю з водою на 15 хвилин. Відлік часу слід вести з моменту закипання води. Ну, і насамкінець, закрутимо заготівлю з ананасових кабачків кришками, перевернемо і укутаємо на добу.
Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.