Навіть буде корисним: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт брауні з горішками та какао
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати традиційний американський десерт – брауні. Це шоколадний десерт у вигляді тістечка або торта з вологою м'якоттю, у складі якого обов'язково є шоколад.
Інгредієнти:
- Червона сочевиця – 200 г
- Рослинне молоко – 50 г
- Какао - 75 г
- Рослинна олія – 40 мл
- Кокосова олія – 40 г
- Фініки – 100 г
- Горіхи – 100 г
- Шоколад – 60 г
- Сироп топинамбура – 5 ст.л.
- Сода – ½ чайної ложки.
Приготування:
Промийте червону сочевицю та зваріть її до готовності. Злийте воду і дайте сочевиці трохи охолонути, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Фініки необхідно замочити у теплій воді на 10-15 хвилин, щоб вони стали м'якшими. Потім видаліть кісточки та подрібніть фініки в блендері до стану пасти.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, у великій мисці з'єднайте зварену сочевицю, рослинне молоко, какао, олію, кокосову олію та пасту з фініків. Усі ретельно перемішайте до однорідного стану.
Горіхи подрібніть, а шоколад наріжте на маленькі шматочки. Додайте їх у тісто разом із сиропом топінамбуру та содою. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть тісто у форму для випікання, розрівняйте поверхню. Випікайте брауні протягом 20-25 хвилин, доки він не стане щільним, але при цьому залишиться м'яким усередині, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.