Навіть глазур не потрібна: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ідеальної пухкої паски

Навіть глазур не потрібна: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ідеальної пухкої паски

На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати модну та дуже смачну паску крафін на Великдень.

Щоб приготувати тісто для крафінів, "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти (на 3 паски в формах діаметром 14 см):

  • молоко (тепле) - 200 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 140 г
  • ванільний цукор - 40 г
  • дріжджі живі - 40 г
  • цедра двох лимонів
  • вершкове масло (кімнатної температури) - 60 г
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • борошно - приблизно 700 г

"Орієнтуйтеся на ваше тісто, може знадобитися трохи більше/менше борошна. Але не додавайте занадто багато, інакше пасочка не буде повітряною", – пояснив фіналіст "Мастер Шеф".

Для начинки нам знадобиться:

  • м’яке вершкове масло 82% - 200 г
  • сухофрукти/цукати - 350 г (попередньо замочуємо їх у гарячій воді або з додаванням коньяку)

Спочатку "Мастер Шеф" Микола Люлько готує опару: змішує в мисці 100 г молока, всі дріжджі, 100 г борошна та 30 г цукру, та лишає цю суміш у теплому місці, щоб вона виросла в два рази.

Готову опару змішуємо з рештою молока, яєчними жовтками, лимонною цедрою, мʼяким вершковим маслом, сіллю та борошном. Вимішуємо тісто або вручну (приблизно 20-30 хвилин), або насадкою гак (15 хвилин). Накриваємо тісто та даємо йому вирости в 2-3 рази.

Після цього "Мастер Шеф" Микола Люлько ділить тісто на три частини. Розкачуємо тісто в пласт розміром двох А4 листків або навіть більше, змащуємо мʼяким вершковим маслом, рівномірно посипаємо сухофруктами, закручуємо в рулет і формуємо крафіни, як на відео.

Викладаємо крафіни в форми та даємо піднятись в 2-2,5 рази, щоб до краю формочки була відстань не більше 1 см. Випікаємо паски при температурі 170 градусів приблизно 40 хвилин.

Крафіни готують без глазурі. Готові паски просто трохи охолоджуємо та посипаємо цукровою пудрою.

Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.

Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.

Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ