Навіть м'яса не треба: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт неймовірного борщу з грибами
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала рецепт свого особливого борщу з грибами.
"Мастер Шеф" Литвинова пояснила, що сушені гриби мають найвиразнішій смак в стравах, але вони можуть змінити колір борщу, тому їх потрібно попередньо промити та вимочити 2-3 години.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (на 2 л води):
- картопля - 350 г
- буряк - 220 г
- морква - 150 г
- цибуля - 200 г
- капуста - 250 г
- томатне пюре - 150 г
- сушені білі гриби - 40 г
- перець солодкий - 100 г
- масло гхі - 30 г
- сіль, перець, лавровий лист
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова добре промиває гриби та заливає їх холодною водою на 3 години. Після цього воду зливаємо та ще раз промиваємо гриби.
У киплячу воду кидаємо розмочені гриби та нарізану картоплю.
Тим часом готуємо засмажку. Цибулю, моркву, буряк та солодкий перець нарізаємо або натираємо - на ваш смак. На розігрітій пательні з топленим маслом спершу обсмажуємо цибулю, далі додаємо моркву, потім буряк і готуємо овочі під кришкою 10 хвилин. Після цього додаємо томатне пюре, перемішуємо та готуємо ще 2-3 хвилини.
Додаємо засмажку до бульйону. Капусту нарізаємо й також додаємо до борщу. Солимо, додаємо спеції та варимо ще 10-15 хвилин. У кінці "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова відставляє борщ доходити ще мінімум 20 хвилин.