Навіть смачніше за звичайні: рецепт тоненьких млинців із гарбуза
Гарбузові млинці виходять такими ж тоненькими та ніжними, як і класичні, але мають дуже тонкий оригінальний смак, аромат, а також неймовірний насичений колір.
Рецептом поділилася фудблогерка Юлія Сенич. Щоб приготувати гарбузове тісто для млинців, нам знадобляться такі інгредієнти:
- молоко - 500 г
- яйця - 3 шт.
- гарбузове пюре - 150-200 г (гарбуз запікаємо та перебиваємо блендером до стану пюре)
- цукор - 2 ст.л.
- борошно - 220 г
- олія без запаху - 2-3 ст.л.
- ванільний цукор - за бажанням
- сіль - дрібка
Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 12-15 млинців. Крім того, для смаження нам знадобиться шматочок сала або трішкечки вершкового масла.
Раніше суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати ідеальне гарбузове пюре – рецепт тут.
Для тіста спершу віничком змішуємо яйця з цукром і сіллю. Слідом додаємо гарбузове пюре, просіяне борошно та перемішуємо.
Після цього вливаємо ледь тепле молоко та вимішуємо тісто до однорідності. Останніми додаємо олію та ванільний цукор, ще раз перемішуємо тісто та даємо йому відпочити 15 хвилин.
Смажимо млинці на добре розігрітій пательні, змащеній салом чи вершковим маслом, на середньому вогні орієнтовно від трьох до пʼяти хвилин із кожного боку.
Подавати гарбузові млинці блогерка радить із медом або шоколадно-горіховою пастою.