Не дайте салу зіпсуватися: як правильно зберігати улюблений продукт

Не дайте салу зіпсуватися: як правильно зберігати улюблений продукт

Сало в Україні часто стає частиною стратегічних запасів продуктів. Люди можуть зберігати його по-різному: хтось вибирає холодильник, хтось — морозильник, а інші — льох. Важливо знати правила зберігання, оскільки сало може швидко псуватися.

При кімнатній температурі сало стає непридатним для вживання всього через 2-3 дні, а під впливом тепла або сонячних променів цей процес відбувається ще швидше, про це повідомляє сайт НА ПЕНСІЇ. Зіпсоване сало може змінити колір на жовтуватий і отримати неприємний запах, що робить його несмачним і навіть небезпечним для здоров'я.

Сало. Фото: скрін youtube

Зберігання сала в холодильнику

Свіже сало можна зберігати в холодильнику до 5 днів, обгорнувши його в папір або бавовняну тканину, щоб уникнути обвітрювання та сторонніх запахів. Якщо сало замариноване в солі та спеціях, його термін зберігання подовжується до двох тижнів у скляному або емальованому посуді з кришкою.

Зберігання сала в морозильнику

Маринування сала, Viktor Schischkin

У морозильній камері сало може зберігатися до 12 місяців в герметичних пакетах. Проте, якщо поруч є ароматні трави, сало може ввібрати їх запах. При відключенні електроенергії термін зберігання скорочується, і розморожене сало слід вжити швидко, повторно заморожувати не рекомендується.

Зберігання сала у льоху

Сало, скріншот відео

Льох або підвал підходять для зберігання сала, яке рекомендується зберігати в засоленому вигляді без доступу повітря. Для цього шматки сала обсипають сіллю і поміщають у скляні банки з металевими або щільними кришками. Після відкриття банку можна зберігати в холодильнику до двох тижнів, а перед вживанням краще зняти надлишок солі.

Крім того, Знай.ua повідомляв, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти

Поділитися сюжетом

Останні новини

Пенсія в Україні: деякі пенсіонери отримають до 600 гривень доплат

Масового покарання не сталося: штрафи від ТЦК отримали одиниці, а сплатили ще менше

Навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками

Найніжніший лимонний пиріг: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Справжня осінь: синоптик дав прогноз на новий тиждень

Зустріч із власним двійником: новий тренд набирає обертів у соцмережах

"Ворог мав 10-кратну перевагу" - захисник Вугледару про втрату міста

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Українці почали отримувати третю платіжку за газ: в Газмережі розповіли, як часто вона буде надходити

Навчання у школах на грані колапсу: молодь не хоче навчати дітей

"Приставили пістолет до шиї": в Полтаві напали на блогера Ніколаса Карму

Як в Україні отримати повну суму субсидії: інструкція на весь опалювальний сезон

Як і чим потрібно підгодувати яблуні у жовтні: найдієвіші поради садівників

Макс Барських розповів про створення сім'ї та народження первістка: 5 років тому був не готовий

Росіяни атакували Київ: подробиці повітряного нальоту