Не лише огірки: рецепт пікантних маринованих овочів на зиму від зірки "Мастер Шеф"
Екс-суддя "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати пікантні мариновані овочі – огірки, цвітну капусту, перець і моркву– з соусом томатний чилі.
У розрахунку на шість банок маринованих овочів по 450 г "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- огірки – 800 г
- капуста цвітна – 400 г
- морква – 80 г
- перець солодкий – 250 г
- часник – 30 г
- кріп – 25 г
- лавровий лист – 6 шт.
- перець горошком – 20 г
Для маринаду нам знадобиться:
- оцет 9% – 190 г
- соус томатний чилі – 100 г
- цукор – 185 г
- сіль – 70 г
- вода – 1,5 л
Огірки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова миє та замочує в холодній воді на одну-дві години. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Моркву та солодкий перець чистимо та нарізаємо на шматочки.
У кожну банку зірка "Мастер Шеф" кладе по гілочці кропу, одному лавровому листу, 5-7 горошин перцю, очищені зубчики часнику. Вертикально ставимо в банки по 4-6 огірків, рівномірно викладаємо солодкий перець, моркву та цвітну капусту.
Заливаємо овочі в банках окропом, накриваємо кришками та даємо настоятися 10 хвилин. Після цього воду з банок зливаємо в каструлю та додаємо ще окропу, щоб вийшло 1,5 л. В воду додаємо оцет, сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.
В кожну банку "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова зверху додає по 2 ч.л. соусу томатний чилі та заливає все маринадом. Закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, накриваємо їх ковдрою, лишаємо до повного остигання – і наші мариновані овочі на зиму готові.