Не нудно і зі смаком: "Мастер Шеф" Мартиновська зацікавила рецептом сирників з яблуками
Зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати сирники в оновленому варіанті та при цьому зі смаком, як у дитинстві.
Інгредієнти:
- Вчорашні сирники (кількість за бажанням)
- 2-3 яблука
- Сік половинок лимона
- 2 ложки цукру
- Вершкове масло
- Вершки (за бажанням)
- Кориця, ваніль або кардамон (за смаком)
Інструкції:
Наріжте яблука на кубики, слайси або часточки залежно від вашої переваги. Полийте нарізані яблука соком половинки лимона, щоб запобігти їх окисленню, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
На сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте дві ложки цукру на середньому вогні, щоб одержати карамель. Помішуйте цукор, доки він не стане карамельного кольору.
Додайте швидко нарізані яблука в карамель і перемішайте їх, щоб вони покрилися шаром карамелі. При цьому яблука виділять сік, який змішається із карамеллю.
"Мастер Шеф" Мартиновська радить, додайте вчорашні сирники до сковороди до яблук та карамелі. Покладіть на вершкове масло і добре перемішайте.
Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте сирники з яблуками на середньому вогні протягом 5-8 хвилин, щоб вони прогрілися і з'єдналися смаками.
За бажанням можна додати вершки для більшої ніжності та кремовості страви, зауважує "Мастер Шеф" Мартиновська.
При подачі посипте сирники з яблуками меленою корицею, ваніллю або кардамоном для ароматизації та додаткового смаку.