Не розвариться і не пригорить: "Мастер Шеф" Литвинова розкрила секрети приготування найкращого рису
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала одразу кілька варіантів, як можна приготувати ідеальний та розсипчастий рис без особливих складнощів. Є кілька порад, які допоможуть вам зробити смачну страву до столу як гарнір.
1. Рис с кунжутом:
Інгредієнти:
- 100 г рису «Басматі».
- 30 г кунжуту
- 195 мл води
- дрібка солі
Приготування:
Добре промийте рис під холодною водою, переконайтеся, що він чистий. В цей же час також займіться кунжутом, залийте водою, посоліть, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.
Далі накрийте кришкою і варіть на максимальному вогні до закипання, після заберіть вогонь до мінімуму і варіть без піднятої кришки відведений час, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Тобто поки не википить вода. Насамкінець важливо перемішати рис і переконатися, що він не злипся.
2. Рис із булгуром і льоном:
Інгредієнти:
- 100 г рису «Басматі».
- 50 г булгуру
- 30 г льна
- 270 мл води
- дрібка солі
Приготування:
Добре промийте рис та булгур, додайте льон, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Після цього, як і в першому варіанті, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до готовності.
Промивання рису перед варінням допомагає уникнути його злипання. Правильні пропорції – 1 частина рису на 1,5 частини води.
Також "Мастер Шеф" Литвинова зауважила, сіль краще додавати після закипання води.
Не перемішуйте рис під час варіння, щоб уникнути розварювання. Тільки наприкінці.