Не схоже на пироги: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом десерту без звичайного тіста
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом незвичайного яблучного пирога без класичного тіста.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- Борошно - 150 г
- Манна крупа - 150 г
- Цукор - 150 гр
- Розпушувач - 8 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Кориця або ваніль – 1 ч.л.
- Яблука – 10 шт. середніх (приблизно 1,5 кг)
- Вершкове масло - 100 г
- Коричневий тростинний цукор (або будь-який інший) - 50 г для посипання
- Цукрова пудра – 20 г
Приготування:
У великій мисці змішайте муку, манну крупу, цукор, розпушувач, сіль і корицю або ваніль. Очистіть яблука і натріть їх у великій тертці. Глинська зазначає, що потемніння яблук не повинно турбувати вас, оскільки в духовці вони стануть коричнево-золотистими.
Застеліть дно рознімної форми пергаментним папером. Почніть збирати пиріг, чергуючи шари сухих інгредієнтів та тертих яблук. Шари мають бути якомога тоншими, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Натеріть холодне вершкове масло зверху пирога і посипте його коричневим цукром. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин.
Дайте готовому пирогу охолонути протягом години. Потім вийміть його з форми і посипте цукровою пудрою, додала "Мастер Шеф" Глинська.