Не тільки смачно, а й красиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт м'яких пампушок з маком та кремом

Не тільки смачно, а й красиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт м'яких пампушок з маком та кремом

У Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала зробити неймовірні пампушки з маком та лимонним кремом за її детальним рецептом.

Інгредієнти:

  • 100 мл молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 10 г цукру
  • Опара (див. вище)
  • 100 г яйця (приблизно 2 яйця)
  • 70 г цукру
  • Цедра одного лимона
  • 150 мл молока
  • 4 г солі
  • 100 г вершкового масла (82%)
  • 600 г борошна
Лимонний крем:
  • 50 мл лимонного соку
  • 50 мл води
  • Цедра одного лимона
  • 125 г цукру
  • 100 г яйця (приблизно 2 яйця)
  • 100 г вершкового масла (82%)
Макова начинка:
  • 70 г маку
  • 70 г цукру
  • 70 г обсмаженого волоського горіха
  • Рослинна олія для фритюру
  • Цукрова пудра для осипання

Приготування:

Змішайте молоко, цукор та дріжджі. Залишіть на 30 хвилин при кімнатній температурі, поки суміш не почне пузиритися. У великій мисці об'єднайте опару, яйця, цукор, молоко, цедру лимона, сіль, борошно та розм'якшене вершкове масло.

Замісіть тісто, накрийте миску плівкою або рушником і залиште за кімнатної температури на 2 години, порадила "Мастер Шеф" Глинська.

Промийте мак, проваріть протягом 1 години, потім зціджуйте воду і обсушіть мак паперовим рушником. Змішайте мак з цукром, перемеліть у блендері або кавомолці до стану дрібної крихти, додайте розм'якшене вершкове масло і ретельно перемішайте.

"Мастер Шеф" Глинська розповіла, далі змішайте лимонний сік, цедру, цукор та яйця в каструлі. Проварюйте на повільному вогні, помішуючи, 10-15 секунд. Процідіть через сито, додайте холодне вершкове масло і охолодіть.

Після того візьміть тісто, розділіть його на шматочки. Далі, за словами Глинської, у центр кожного шматочка помістіть макову начинку, сформуйте кульки та накрийте рушником. Залишіть на 30 хвилин.

Розігрійте олію в глибокій сковороді або фритюрниці. Смажте пончики кілька хвилин і після не забудьте позбутися зайвої олії, щоб частування не просочилося їм, зауважила "Мастер Шеф" Глинська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як уникнути голодної старості: фінансовий експерт дав поради щодо збільшення пенсії

Опалювальний сезон 2024-2025: постачальники газу встановили тарифи на холодний період

Курячі крильця на грилі з глазур'ю: "Мастер Шеф" Глинська дала смачний рецепт

З перевірками не прийдуть: кому податкова дозволить видихнути

Літо ще затримається, але не всюди: частину України розігріє до +28 градусів, прогноз погоды

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Скасування онлайн навчання у школах: 4 головні проблеми для дітей

Як правильно виростити врожай огірків на підвіконні: хитрощі господинь

Продовжувати працювати після 60: пенсіонерам зробили важливе пояснення

Малинові мафіни з шоколадом: простий рецепт від зірки «МастерШеф» Лізи Глінської

Депутатам знову дозволили користуватися кондиціонерами: уряд дав "добро"

Суд може скасувати штраф ТЦК: 17 000 платити не обов'язково

Виплатять до 2500 гривень: як безробітним отримати допомогу

Час змін та нових можливостей: гороскоп на 4 жовтня для всіх знаків Зодіаку

Кому не можна вірити 4 жовтня і навіщо розвішувати часник: прикмети та заборони на Єрофея Афінського