Не витрачайте гроші на магазинну: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт домашньої шинки

Не витрачайте гроші на магазинну: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт домашньої шинки

У себе в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розповіла, як приготувати смачнющу домашню шинку зі свинини на Великдень.

Для приготування шинки на 1,5 кг свинини (можна брати корейку, шию чи лопатку) переможниця "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • сіль кам’яна - 15 г
  • сіль нітритна - 15 г
  • часник сушений - 2 г
  • перець духмяний - 5 горошин
  • перець чорний горошком - 2 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • коріандр - 2 г
  • мускатний горіх - 2 г
  • орегано - 3 г

Мʼясо промокуємо паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Беремо сіль у розрахунку 20 г солі на 1 кг мʼяса.

"Саме нітрітна сіль дає той самий аромат, смак та приємний рожевий колір шинці, без неї теж можна зробити, але колір буде сірим і не таким апетитним", – пояснює "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.

Сіль, духмяний і чорний перець та лавровий лист перетираємо в ступці. Змішуємо цю суміш із орегано, меленим коріандром, мускатним горіхом і сушеним часником. Натираємо мʼясо сумішшю спецій з усіх боків, загортаємо щільно в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 5 діб! (температура від 0 до +5 градусів).

Після цього переможниця "Мастер Шеф" викладає мʼясо в форму для запікання, ставить її в холодну духовку та вмикає розігріватися до 70 градусів. Через годину ставимо температуру 80 градусів і запікаємо шинку ще 3,5-4 години (залежно від розміру шматка). Для підтримки вологості на низ духовки можна поставити ємність із гарячою водою.

"Після підняття температури до 80 градусів не відкривайте дверцята духовки десь 2 години, щоб не змінювалась температура", – наголосила "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.

Форму з готовим мʼясом накриваємо харчовою плівкою й так лишаємо охолоджуватися до кімнатної температури, потім на кілька годин ставимо в холодильник – і шинка готова.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Замовив нові долари, а отримав "потерті": ПриватБанк пояснив, що робити

Наймолодшому лише 16 років: п'ятеро українців виконали завдання проти ЗСУ, замовлення надійшло з рф

Ефектні трюки, але "слабкий" сюжет: Лару Крофт показали у новій анімації

Два МіГ-31К ВКС РФ могли залишити Білорусь, - OSINT "Гаюн"

З яблуками та маком: рецепт лінивого та смачного штруделя з тіста філо

Курточки доведеться одягати не лише вранці: українців попередили про критичне зниження температури

Суми взяті "зі стелі": клієнти "Нафтогазу" скаржаться на платіжки за газ

Головне за 12 жовтня: школа без тепла, посилення мобілізації, доплати пенсіонерам та обмеження для українців у Німеччині

Вибори у США: Мін'юст подав до суду на Вірджинію

"На карту 17 млн...": аналітик показав, як приховали "зарплату" звільненого голови "Укренерго" Кудрицького

Як виростити лохину на балконі: фермери розповіли секрети неймовірного врожаю

Що робити, якщо отримали неправильну платіжку: роз'яснення від "Нафтогазу"

Швидкий рецепт печива на сковороді: виходить дуже смачно і без духовки

Бої на Курщині: поліські десантники показали, як нищать морську піхоту РФ

Автобус, машина без керма та робот Optimus: новинки Ілона Маска, презентовані на Warner Bros