Не забудьте це зробити перед консервацією: як простерилізувати банки

Не забудьте це зробити перед консервацією: як простерилізувати банки

Полиці українських супермаркетів заповнені консервованою продукцією. Її асортимент справді вражає, проте ціни на неї щороку зростають, тож можна чудово заощадити сімейний бюджет, власноруч зробивши домашні заготівлі.

Для того, щоб ваші закрутки зберігалися якомога довше, потрібно знати, як правильно стерилізувати банки та кришки.

Існує багато способів, що дозволяють підготувати ємності для приготування консервації.

Вкрай важливо підібрати не тільки простий, але і максимально ефективний спосіб, адже вся ваша праця піде нанівець.

Спочатку потрібно вибрати неушкоджені банки, без сколів та подряпин.

Потім їх слід ретельно очистити: видалити всі мітки, наклейки, іржу від кришок на зовнішній поверхні. Після цього банки та кришки потрібно ретельно вимити.

Консервація, скріншот: Youtube

Для цього у зручну каструлю вливають достатню кількість води. На кожний літр слід взяти по великій ложці соди. Цей розчин ефективно впорається із процесом очищення. Таку ж процедуру робимо і з кришками.

Після соди їх потрібно промити у воді, а потім відправляємо наші банки з кришками на аркуш у духовку.

Ємності краще встановлювати дном нагору.

Встановлюємо температуру 150 градусів. Літрові банки можна діставати вже за 15 хвилин. Трилітрова ємність вимагає більш тривалої обробки, тому чекаємо на чверть години.

А ось маленькі банки можна потримати в духовці лише десять хвилин.

Консервація. Фото: Youtube

Раніше ми повідомляли, що якщо не зробите цю закрутку, то дуже пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний

Дороги перетворились на ріки: частина Києва пішла під воду через сильну зливу