Не залишить байдужим: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом торта Пломбір на молоці

Не залишить байдужим: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом торта Пломбір на молоці

Ліза Глінська, переможниця та суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф", розповіла в Інстаграм, як зробити найніжніший та найсмачніший десерт без випічки – торт "Пломбір". Цей десерт готується дуже легко та обов'язково сподобається всім.

Інгредієнти:

Для тіста-крихти:

  • Борошно - 300 г (10 ст. л. з гіркою)
  • Цукор - 100 г (4 ст. л. з гіркою)
  • Вершкове масло (жирністю 82%) – 180 г

Для ванільного крему "Пломбір":

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 150 г (3 шт.)
  • Цукор - 100 г (4 ст. л. з гіркою)
  • Борошно - 25 г (1 ст. л. без гірки)
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 г (2,5 ч. л.)
  • Ванільний цукор або 1/2 стручка ванілі
  • Вершкове масло (жирністю 82%) – 100 г
  • Желатин – 14 г (1 ст. л.)
  • Вода (для желатину) – 70 мл (5 ст. л.)
  • Вершки (жирністю 30-35%) – 300 мл

Приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно та цукор. Наріжте вершкове масло кубиками і додайте в миску. Руками розітріть суміш до стану крихти. Розподіліть крихту, що вийшла, по дну форми, вистеленої пергаментним папером, і злегка утрамбуйте, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У невеликій мисці замочіть желатин у воді та залиште набухати. У каструлі нагрійте молоко з ванільним цукром або половинкою стручка ванілі (видалити насіння і додайте їх у молоко). В окремій мисці збийте яйця із цукром до світлої пишної маси.

"Мастер Шеф" Глинська радить, поступово додавайте борошно та кукурудзяний крохмаль, ретельно перемішуючи. Влийте гаряче молоко тонким струмком у яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб уникнути згортання яєць. Поверніть суміш на слабкий вогонь та варіть, постійно помішуючи, до загусання.

Зніміть крем з вогню, додайте набряклий желатин і перемішайте до повного розчинення. Додайте вершкове масло і ретельно перемішайте до однорідного стану. Остудіть крем до кімнатної температури, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Збийте вершки до м'яких піків і обережно втрутите їх у охолоджений крем. Вилийте крем на підготовлене тісто-крихту у формі, рівномірно розподіліть. Поставте торт у холодильник щонайменше на 4 години, щоб він повністю застиг.

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ранній вихід на пенсію для УБД: скільки грошей отримаєте

ФСБ створила катівню під Маріуполем

Одноразова виплата на дитину: як отримати 5000 гривень

Лінивий сирний пиріг із тіста філо: переможниця "Мастер Шеф" дала геніальний рецепт

У російському Шебекіно потужна "бавовна"

"Вручаються особисто адресату": в КМУ оновили механізм отримання повісток поштою

Не використовуйте прищіпки: поради, які допоможуть ідеально висушити білизну

У Росії донька "героя сво" зарізала своїх молодших сестер

Депутатам пропонують посилити відповідальність за підпали авто військовим

Інформацію про ухилянтів отримуватимуть швидше: що зміниться

Скандал на міжнародному конкурсі: українку дискваліфікували через розповідь про злочини рф, подробиці

"Який може бути експорт?": в 3 ОШБр прокоментували можливість скасування в Україні заборони на експорт зброї

Наслідки можуть бути руйнівними для школярів: батькам дали важливу пораду

Щоб виграти війну, потрібна працююча економіка та податки - операційний директор Метінвесту

Високий дипломатичний рівень: Лавров на офіційній зустрічі з вірменським колегою вирішив обговорити квадроберів