Неймовірно смачна страва з картоплі та яєць: "Мастер Шеф" Ярославський показав простий рецепт
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як оригінально приготувати картоплю з яйцями.
"Іспанська тортилья або картопля з яйцями! Дуже смачно і навіть дивно, що цю страву придумали не в Україні", – наголосив суддя "Мастер Шеф".
Таку тортилью можна їсти як гарячою, так і холодною, також смачно використовувати її як основу для сендвічів.
Для цього рецепту Володимир Ярославський із "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- картопля (вже почищена) - 750 г
- цибуля - 1 велика (120 г)
- яйця - 7 шт.
- сіль і перець на смак
- олія для смаження
Для смаку за бажанням можете додавати інші інгредієнти: трішки підсмажених грибів, бекон, рибу, вʼялені томати тощо.
Картоплю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає тоненькими слайсами (приблизно 2,5-3 мм). На розігріту пательню з великою кількістю олії (300 г) викладаємо картоплю та смажимо її не до золотистості, а лише до прозорості, іноді перемішуючи лопаткою.
Після цього додаємо в пательню цибулю, нарізану тонкими півкільцями, підсолюємо та готуємо разом ще протягом 7-10 хвилин. Готову картоплю з цибулею "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відкидає на сито, аби олія стекла.
Яйця збиваємо до однорідності виделкою, додаючи трішки солі та перець. На пательню "Мастер Шеф" Володимир Ярославський знову викладає картоплю, додає окремо підсмажені гриби, заливає все яйцями та готує під кришкою на малому вогні приблизно 10 хвилин.
"Потім беру пласку велику тарілку та перегортаю на неї пательню з картоплею, а потім з тарілки назад у пательню зсуваю сирою стороною тортилью. Готую ще хвилин 7-9 на повільному вогні. Тортилья може бути ще трішки сира в середині - це дуже смачно!", - пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.