Неймовірно смачний крем-суп із гарбуза: фіналістка "Мастер Шеф" дала простий рецепт
Суперфіналістка дванадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася з українцями рецептом ніжного та ароматного гарбузового крем-супу.
Щоб приготувати ніжний гарбузовий суп-пюре, нам знадобиться:
- 1 кг гарбуза
- цибуля порей — 1 шт.
- корінь петрушки — 1 шт.
- 3 картоплини
- 2 морквини
- 3-4 ст.л. олії
- сіль і мелений перець – за смаком
- кілька гілочок чебрецю
- 2 ч.л. карі
- 2 ч.л. сушеного імбиру
- 400 г вершків (або кокосового молока)
- 600-800 мл води
Для подачі "Мастер Шеф" Ольга Рябенко також використала смажене гарбузове насіння, трішки гарбузової олії та смажені креветки.
Чистимо гарбуз, моркву, корінь петрушки та картоплю, нарізаємо все шматками середнього розміру та викладаємо на деко, застелене пергаментом. Додаємо цибулю порей, голівку часнику, розрізану навпіл, приправляємо все сіллю, перцем, карі, імбирем і збризкуємо олією.
Овочі "Мастер Шеф" Ольга Рябенко запікає в розігрітій до 210 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин до мʼякості.
Запечені овочі зірка "Мастер Шеф" перекладає в каструлю, часник вичавлює, додає вершки або кокосове молоко, вливає воду та блендером перебиває все до стану пюре. За необхідності, якщо хочете, щоб суп був рідкішим, додайте ще трохи води. Додаємо сіль і перець за смаком.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко насипає гарбузовий суп-пюре в тарілку, трішки поливає олією, додає смажені креветки та насіння гарбуза.