Немов із магазину: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт ягідного пирога з пудингом
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала особливий рецепт пирога з пудингом.
Інгредієнти:
Цукрове тісто:
- 110 г вершкового масла "Молокія" (жирністю 62%)
- 40 г жовтка (2 шт)
- 40 г сахара (2 ст. л. без горки)
- 2 г розпушувача (0,5 ч. л.)
- 220 г борошна (11 ст. л. без гірки)
Пудинг із ягодами:
- 600 мл молока (3 склянки)
- 60 г кукурудзяного крохмалю (7 ч. л.)
- 70 г сахара (3,5 ст. л. без горки)
- ванільний цукор (за бажанням)
- 50 г вершкового масла (жирністю 62%)
- 140 г ягід (малина, чорниця)
Приготування:
Цукрове тісто:
У мисці змішайте вершкове масло та цукор до отримання однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Додайте жовтки, розпушувач та борошно. Ретельно перемішайте та замісіть тісто.
Загорніть плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Пудинг із ягодами:
У мисці змішайте кукурудзяний крохмаль, цукор та ванільний цукор. Поступово додавайте молоко, постійно перемішуючи, додає "Мастер Шеф" Глинська.
У каструлі нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, доки не загусне.
Додайте вершкове масло і продовжуйте помішувати до одержання густого пудингу.
Додайте ягоди та перемішайте.
Складання та випікання:
Розігрійте духовку до 180 градусів, радить "Мастер Шеф" Глинська. Розкотіть цукрове тісто і покладіть його у форму для пирога.
Наколіть вилкою по всій поверхні тіста і випікайте в духовці 15-20 хвилин до золотистої кірки.
Вийміть корж із духовки та налийте на нього пудинг із ягодами.
Поверніть у духовку і випікайте ще 25-30 хвилин до готовності, додала Мастер Шеф Глинська.