Неперевершений штоллен: рецепт для справжніх гурманів від "Мастер Шефа"
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила дати рецепт смачного штолену з багатьма сухофруктами та дуже м'яким тестом.
Цей рецепт штолена гарантує неймовірно ароматну та смачну випічку з насиченою начинкою із сухофруктів.
Інгредієнти:
Сухофрукти:
- Родзинки - 100 г
- Сухі - 100 гр
- Вяленая журавлина — 100 г
- В'ялена вишня – 100 г
- Ром - 100 г
- Мигдаль - 100 г
Для опари:
- Молоко - 100 г
- Борошно - 150 г
- Свіжі дріжджі - 30 г
- Цукор — 10 г
Для заварного теста:
- Борошно - 30 г
- Молоко - 150 г
Основне тісто:
- Опара + заварное тесто
- Борошно - 400 г
- Молоко - 40 г
- Сіль - 5 г
- Ванільний цукор - 20 г
- Мускатний горіх - 1 г
- Кардамон - 1 г
- Оболонка — 1 гр
- Цукор — 80 г
- Олія кімнатної температури - 250 г
- Цедра 1 апельсина
- Сухофрукти та мигдаль
Приготування:
Заздалегідь замочіть промиті сухофрукти у ромі за 2-3 дні до випічки. Перемішуйте їх щодня. Змішайте молоко, борошно, дріжджі та цукор, накрийте плівкою та залиште в теплому місці на 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Холодне молоко з'єднайте з борошном і доведіть до загусання, постійно помішуючи. У мисці з'єднайте опару, охолоджене заварне тісто, борошно, що просіює, молоко, цукор, сіль, спеції, масло і цедру апельсина. Вимішуйте тісто до утворення клейковини (близько 10 хвилин).
"Мастер Шеф" Литвинова додала, потім втрутите в тісто сухофрукти та мигдаль, накрийте плівкою і залиште для підйому в 2-3 рази (близько 2 години в теплі). Розділіть тісто на 3-6 частин, надайте їм форму, покладіть на дошку та залиште на ніч у холодильнику.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Випікайте штолени 30-40 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Відразу змастіть готові штолени олією або лікером, присипте цукровою пудрою. Остудіть, загорніть у фольгу, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.